Balletstudio Westside, Maassluis

opdrachtgever: Balletstudio Westside
status: gerealiseerd
omvang: 250 m2
links:  www.balletstudiowestside.nl
     

Balletstudio Westside is gemaakt in de voormalige kleedruimten van de tennishal in Maassluis-West. Deze open ruimte is opnieuw ingedeeld in een grote balletstudio met ontvangsthal/bijeenkomstruimte, garderobe, kleedruimte en diverse dienstruimten. Door de ordening van de ruimtes is bereikt dat er nauwelijks gangen of verkeersruimten zijn.

Het belangrijkste verbindende element, de ruggengraat van het gebouw, is een vloeiend gebogen wand met een knipoog naar de bewegingen in de studio. De wand bestaat voor een groot gedeelte uit glas en biedt daardoor vanuit verschillende ruimten zicht op de balletstudio. De wand begeleidt de belangrijkste verkeersbewegingen in het gebouw: vanuit de ontvangsthal door een oefenruimte met barre naar de kleedruimte. Vanuit deze kleedruimte is een directe verbinding met de balletstudio.

Niet in het midden, maar wel in het centrum van het geheel, staat een sierlijke ontvangstbalie gekoppeld aan de ruggengraat. Vanuit dit punt heb je zicht op alle onderdelen van het gebouw.